Grondwater wegpompen

Onttrekken van grondwater

Veel activiteiten vallen onder algemene regels, waarvoor geen watervergunning nodig is, een melding is dan genoeg. Het is dan ook verstandig vooraf contact op te nemen met het bevoegd gezag (Rijkswaterstaat, waterschap of provincie) of vooroverleg aan te vragen.

De grondwaterstand van uw locatie kunt u vooraf opvragen bij de gemeente. De gemeente heeft de beschikking over de meetgegevens van het gemeentelijk grondwatermeetnet. Een gemeentelijk grondwatermeetnet bestaat uit grondwater peilbuizen. Deze peilbuizen zijn systematisch in een gebied geplaatst. De grondwaterstanden in de peilbuizen worden met een vastgestelde frequentie gemeten. De verkregen (meerjarige) meetgegevens geven informatie over de fluctuatie van de grondwaterstand in het gebied. Wist u dat het grondwaterstand zomers en 's winters soms meer dan 1 m kan verschillen. Dus kijk niet alleen naar het grondwaterpeil op het moment van graven!Wat is bronbemaling en hoe werkt het

Als het grondwater hoger staat dan het bodem peil van de vetput, dient er eerst bronbemaling, ook wel drainage genoemd, te worden toegepast. De bronbemaling zorgt ervoor dat tijdelijk het grondwater verlaagd wordt, zodat de locatie voor de vetput veilig en droog uitgraven kan worden, zonder gevaar op instorting van de wanden door afkalving. Het principe van bronbemaling (zie foto) is dat rondom de bouwput lange buizen in de grond worden geslagen die middels een ringleiding worden aangesloten op een grote pomp. De pomp onttrekt het grondwater via de buizen waardoor het grondwater tijdelijk zal dalen.

grondwater drainage zegwaard rioolbeheerGratis advies over grondwater wegpompen

Wilt u gratis advies over het wegzuigen van grondwater? Neem geheel vrijblijvend contact op met Zegwaard Rioolbeheer BV.

U kan Zegwaard Rioolbeheer 24 uur per dag en 7 dagen per week, telefonisch bereiken via ons telefoonnummer 015 - 262 61 61.Laat uw grondwater wegzuigen door Zegwaard.

VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN VETPUTTEN!

[profiler]
Memory usage: real: 24379392, emalloc: 24005336
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem