Onderhoud & Reparatie

Vetput / vetafscheider onderhoud

Een vetafscheider dient zo vaak gereinigd te worden als voor een goede werking noodzakelijk is. Hierbij dient rekening gehouden te worden met het feit dat de laagdikte van het vet maximaal 16 cm mag bedragen en het slibgedeelte voor maximaal 50% gevuld mag zijn met slib. Indien één van deze maximale waarden wordt overschreden is de afscheider vol en dient deze geledigd en gereinigd te worden
Lees hier meer informatie over onderhoud van vetputten en vetafscheiders.Leidingwerk vetput schoonmaken

Als wij op basis van een onderhoudscontract of regie onderhoud plegen op uw vetput, reinigen wij bij iedere onderhoudsbeurt ook direct het leidingwerk. Helaas wordt er momenteel heel veel naar prijs gekeken omdat de hele bio-industrie op dit moment zo'n hype is. Zegwaard onderscheid zich gelukkig niet door prijs, maar door de kundigheid van onze chauffeurs. De vetputten van ondernemers die wij onder contract hebben blijven vaak jarenlange goede relaties. Het werk dat wij naast het ledigen van de vetput uitvoeren is het doorspuiten van het leidingwerk en met name de in en uitgaande leiding van de vetput. Onze chauffeurs hebben altijd 20 verschillende spuitkopen in de auto om iedere vetput c.q. leiding naar behoren te kunnen schoonmaken en door te spuiten.
Lees hier meer informatie over het schoonmaken van leidingwerk van vetputten en vetafscheiders.Vetput / vetafscheider reparatie

Zegwaard Vetafscheiders is gespecialiseerd in het repareren van uw vetafscheider. Wanneer uw vetafscheider op een moeilijk te bereiken plek is geplaatst of ingebouwd, bij voorbeeld midden in uw restaurant, spreekt het voor zich dat u tijdens de reparatie zo min mogelijk hinder ondervindt.
Lees hier meer informatie over het repareren van vetputten en vetafscheiders.Werking van een vetput / vetafscheider

Een vetafscheider wordt geplaatst tussen de aansluiting op het gemeenteriool en het lozingspunt van de desbetreffende locatie. Het betreft hier meestal de keukenriolering. Er dient rekening gehouden te worden met het feit dat er geen toiletten of regenafvoeren op de vetafscheider mogen worden aangesloten.
Lees hier meer informatie over de werking van vetputten en vetafscheiders.Wetgeving omtrent vetputten / vetafscheiders

Uitgangspunt is dat het lozen van plantaardige of dierlijke oliën en vetten zoveel mogelijk moet worden voorkomen, tenzij dit redelijkerwijs niet kan worden gevergd. Deze beperkingen kan worden bereikt door een slibvangput en een vetafscheider te installeren. Indien deze zuivering technische voorzieningen zijn geplaatst en voldoen een de NEN-EN { of door het bevoegd gezag zijn goedgekeurd als zijnde gelijkwaardig }, wordt invulling gegeven aan de best beschikbare technieken {BBT}.
Lees hier meer informatie over wetgeving omtrent vetputten en vetafscheiders.VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN VETPUTTEN!

[profiler]
Memory usage: real: 24641536, emalloc: 23988040
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem