Werking vetput / vetafscheider

Plaatsing en werking van een vetput / vetafscheider

Een vetafscheider wordt geplaatst tussen de aansluiting op het gemeenteriool en het lozingspunt van de desbetreffende locatie. Het betreft hier meestal de keukenriolering. Er dient rekening gehouden te worden met het feit dat er geen toiletten of regenafvoeren op de vetafscheider mogen worden aangesloten.

werking vetafscheider zegwaard vetputtenWerking van de vetput / vetafscheider

Het afvalwater dat is verontreinigd met dierlijke- en plantaardige vetten wordt door de vetafscheider geleid. Het eerste gedeelte van de vetafscheider bestaat uit een bezinkgedeelte waarin de zwaardere elementen naar de bodem zullen zinken. Door middel van een overloop gaat het overige afvalwater naar het vetvang gedeelte van de afscheider. Dit gedeelte heeft een zodanig grote opvangcapaciteit dat het afvalwater tot rust kan komen. Door dat vet lichter is dan water zal het naar boven drijven. Door middel van een verticaal geplaatste afscheidingswand wordt het vet als het ware gevangen in dit gedeelte. Door dat het bezinksel in het eerste deel al is neergedaald kan het schone water nu onder de verticale afscheidingswand doorstromen waarna het in het openbare riool geloosd kan worden.Wilt u meer informatie over de werking van een vetput / vetafscheider

Neem geheel vrijblijvend contact op via 015 - 262 61 61. Wij staan uw graag te woord.VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN VETPUTTEN!

[profiler]
Memory usage: real: 24379392, emalloc: 23999728
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem