Wetgeving

Bescherming van het riool

Een vetafscheider is de oplossing om verstopping en aantasting van de riolering te voorkomen, maar wanneer moet men een vetafscheider installeren en aan welke eisen moet deze afscheider voldoen? Het lozen van plantaardige of dierlijke oliën of vetten is vanuit het oogpunt van de doelmatige werking van het openbaar riool ongewenst, omdat gestold vet zich in het riool kan afzetten. Dat vermindert de afvoercapaciteit van het riool en kan zelfs tot een verstopping leiden. Bovendien kunnen vetzuren het riool aantasten waardoor de levensduur hiervan aanzienlijk wordt verkort.

Met het plaatsen van een goed gedimensioneerde en goed onderhouden combinatie van vetafscheider met slibvangput kunnen deze problemen worden voorkomen.Lozing en wetgeving

Uitgangspunt is dat het lozen van plantaardige of dierlijke oliën en vetten zoveel mogelijk moet worden voorkomen, tenzij dit redelijkerwijs niet kan worden gevergd. Deze beperkingen kan worden bereikt door een slibvangput en een vetafscheider te installeren. Indien deze zuivering technische voorzieningen zijn geplaatst en voldoen een de NEN-EN { of door het bevoegd gezag zijn goedgekeurd als zijnde gelijkwaardig }, wordt invulling gegeven aan de best beschikbare technieken {BBT}.

Daarbij is het uiteraard van belang dat er continue aandacht is voor het zo veel mogelijk voorkomen dat vet in het afvalwater geraakt. Dit betekend dat van de ondernemers verwacht mag worden dat deze preventiemaatregelen neemt om het hoeveelheid vet in het afvalwater terug te dringen. Dit kan door zorgvuldig te werken. Bij restaurants en horecagelegenheden moeten maaltijdrestanten zoveel mogelijk droog worden verwijderd alvorens het servies afgespoeld wordt. Het gebruik van voedselrestvermalers is verboden. Ook met reinigingsmiddelen moet zorgvuldig worden omgegaan. Overdosering kan leiden tot emulgeren van het vet in het afvalwater. De kans bestaat dat dit vet verderop in het riool stolt en alsnog tot verstopping kan leiden.

De normen en wetgeving rondom lozing van afvalwater uit een horecabedrijf zijn neergelegd in het activiteitenbesluit { Januari 2008 }.Wilt u meer informatie over de wetgeving rond de vetput / vetafscheider

Neem geheel vrijblijvend contact op via 015 - 262 61 61. Wij staan u graag te woord.VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN VETPUTTEN!

[profiler]
Memory usage: real: 24379392, emalloc: 23981040
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem